dissabte, 20 d’agost del 2011

cicloturisme per la selva negra (III)

No resta massa terreny per acabar de creuar la selva negra. Tenim clar que volem assolir el punt més alt d'aquesta zona, el Feldberg (1495m), però no estem gaire convençuts del recorregut que seguirem posteriorment.
Sortim del llac Titisee i enfilem, per carretera molt transitada, la pujada a un coll de muntanya que ens situa a la cruïlla de l'accés a la zona d'esquí del Feldberg. El dia no és massa agradable i dins el grup s'escolten veus de poques ganes de pujar fins el cim. Som a la cota baixa d'aquest complex hivernal i evitant esmerçar temps excessiu per a descansar, que podria generar "ganduleria", inicio la pujada per un corriol. Molt "tiesu" al principi, però s'estova com un xaiet a mida que es va progressant. L'arribada al cim és molt còmode.
Xerrem una estona amb una noia alemanya que fa de guarda. Parla força bé en castellà, amb molt accent andalús. Fem la baixada per una altra pista que ens condueix fins la Todtnauer Hof i, seguidament per carretera de baixada vertiginosa, arribem a Todtnau, on dinem. En aquest poble hi tenen instal·lat un circuit de descens.

Després de dinar, prenem ruta cicloturista fins arribar al petit poble de Geschwend. Per pista de btt arribem a Präg on comença la pujada d'un interessant coll de muntanya.

Rapidíssima baixada fins a Todtmoos, un petit poble de muntanya farcit d'hotels i cases d'hostes (el negoci el tenen a l'hivern perque hi ha una petita instal·lació d'esquí alpí). Tot i que només són les 5 de la tarda, decidim allotjar-nos en aquest bonic llogarret perque el temps amenaça pluja. I l'encertem. Mitja hora més tard cau un xàfec que ens hagués deixat com a pollets sobre la bicicleta (55km; desnivell = 1250m).

Iniciem el dia visitant l'esglèsia de Todtmoos. El nostre objectiu és arribar fins a la localitat de Schopfheim, a tocar de la frontera amb Suïssa, i prendre un tren de retorn fins a Freiburg. A més, com que volem disposar de temps suficient per a visitar la capital de la selva negra, calculem que a migdia hauríem de finalitzar la darrera etapa.

Amb aquests condicionants, doncs, prenem una carretera que en baixada constant ens porta fins a Wehr (cap atractiu).

Posteriorment, per ruta cicloturista i en no més de 30 minuts, arribem a la ciutat de Schopfheim, final de la nostra travessa a la selva negra (30 km; desnivell = 200m).


Prenem un tren fins a Basilea (Suïssa) i des d'aquí un altre fins a Freiburg. Hi arribem al migdia i després de dinar, aprofitem per a visitar la ciutat i comprar-hi alguns records. La veritat és que és una ciutat amb molta vitalitat, on moltíssima gent utilitza la bicicleta per a desplaçar-se.

Tot un luxe per a qualsevol persona que s'estimi aquest giny.


En total hem estat pedalant durant 7 dies, recorregut més de 360km i superat gairebé 5000m de desnivell. Personalment, he gaudit força de la meva primera experiència cicloturista, però, sincerament, m'estimo més els circuits de bicicleta de muntanya. Això sí, amb el pes força limitat i les mateixes persones que m'han acompanyat en aquesta experiència. Salutacions a en manel i en pep !!

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada

podeu escriure aquí els vostres comentaris.