dissabte, 7 de maig del 2011

dia 6: vent i mar de fons !!

ens aixequem i esmorzem en el tranquil i recollit amarrador de Havnnes. N'Arne ens proposa un curt desplaçament amb el veler, fins a Bjorkli, un petit embarcador sense cap mena d'encant, situat a l'entrada del fiord de Lyngen, a l'altre marge de Lyngseidet. La intenció és pujar l'Storhaugen (1142m).




Deixem el veler i seguim una carretera fins a observar unes traces que es dirigeixen cap el cim. Intuïtivament, les seguim. El dia és nuvolós i, a mida que anem guanyant alçada, el vent comença a fer acte de presència. I la seva força augmenta. I augmenta. I, encara augmenta més, fins a fer-se incòmode i fastigosament insuportable. Assolim el cim sense poder fer ni una sola fotografia. La feina és treure pells, apretar botes i tornar a calçar esquís per a iniciar la baixada. I per postres, trobem una neu crosta. El descens esdevé un constant mal de cap. A l'entrada del bosc, neu molt humida. Finalitzem la baixada a l'entrada d'un cementiri que coincideix amb el començament d'un petit circuit d'esquí de fons. Car, acudits fàcils: que fresquets deuen els "fiambres", ja pots acabar mort després d'esquiar,.. En fi, jornada poc agraïda. Segur que gaudirem de la navegació!!





Mmmmmh, doncs no. D'entrada arribo al veler tranquilament amb en manel i ens trobem n'Arne fet un sac de nervis. L'estat de la mar colpeja amb força la nau contra l'embarcador i l'home té unes ganes terribles de llevar amarres. Amb preses recollim tot el material i iniciem la navegació cap a l'illa de Ringvassoya. Per arribar-hi s'ha d'accedir a mar obert i això significa que hi haurà una bona moguda. I no és que l'estat de la mar sigui molt dolent, no, però no hi estem acostumats. La proa del veler comença a "espetegar" contra les onades, és impossible mantenir-se d'empeus i estirat sobre el llit no pares d'anar d'una banda a l'altra. La única manera d'evitar la "rujada" és quedar-se sentadet a la part exterior de la popa. Però després de 5 minuts estem tots com ocellets morts de fred. El neguit dura unes 2h, però finalment mantenim el tipus i no s'ha de lamentar cap episodi emètic.






Després de 5h hores de navegació, arribem al petit port de Hansnes, al nord-est de l'illa Ringvassoya. Sopem i passejem durant 15' (fa fred i, la veritat, no hi ha gaires atractius en el llogarret).


La intenció per demà és fer un desembarcament amb la "zòdiac" i pujar el Nordjfellet.



No us perdeu el gran desembarcament...

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada

podeu escriure aquí els vostres comentaris.