dijous, 5 de maig del 2011

dia 5: la gran travessa

de matinada, n'Arne inicia la travessa del fiord de Lyngen i dirigeix el veler cap a l'illa d'Uloya. La nostra intenció és assolir l'eix muntanyenc que divideix l'illa de nord a sud i pujar als cims més rellevants de la carena. A primera hora del matí desembarquen al costat d'un petit nucli d'assecadors de bacallà (Uloybukta), a la costa oriental de l'illa.




L'indret és inhòspit. Només es veuen mitja dotzena de cases aïllades que no sembla que estiguin habitades. Iniciem la nostra travessa mentre el veler s'allunya.



Car, n'Arne ens ha de recollir en el punt més meridional de l'illa.
Progressem per terreny molt practicable fins arribar a la base d'una pala que s'ha de remuntar per accedir a la carena. L'assolim amb algunes dificultats, ja que és dreta i, a més, la neu és glaçada.



Progressem per la carena i comencem un interminable flanqueig que ens du, gairebé, fins a dalt del primer cim, el Blatinden (1142m).



Dalt del cim hi fa una mica de fred. Després de gaudir breument de les excel·lents vistes fem un petit descens i, abans de tornar a posar pells, reposem forces.



Encarem el darrer cim de la carena, el Kjelvatinden (1064m). I ara, sí, amb força més calma, quedem corpresos de tot el que tenim al voltant nostre. Els fiords que envolten l'illa d'Uloya, els Alps de Lyngen, el paisatge blanc i tot, sota els nostres peus.



I encara ens queda el millor. El descens del Kjelvatinden resulta extraordinari. La neu està en un estat excel·lent i el darrer sector, on hem de travessar el bosc, el podem fer per un petit sender nevat fins a l'entrada de Havnnes.



Arribem folls de joia a la nostra embarcació on, per reblar el clau, n'Arne ens ha preparat uns talls de pinya fresca i dolça que posen la cirereta a la jornada d'esquí.



Recollida de material i passeig per Havnnes on només hi viuen 20 famílies envoltades d'assecadors de bacallà (una petita botiga i un bar). Al vespre comença a notar-se el fred. Sopem i dormim a Havnnes.



Sense cap mena de dubte, fins ara, la millor jornada. La podrà millorar la sisena?....

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada

podeu escriure aquí els vostres comentaris.