dijous, 9 de juliol del 2015

sostre del Pirineu Oriental

Puigmal
La proposta és prou atractiva i una excel·lent alternativa a les nits de xafogor de Badalona: recorregut de Fontalba a Núria, acampada i pujada al Puigmal.
La canalla està en plena forma i en 1h 45' podem realitzar tot el recorregut entre el final de la polsegosa pista de Queralbs a Fontalba i el santuari de Núria.

inici del recorregut a Fontalba
Ens instal·lem en una lamentable zona d'acampada, al costat de la pista de debutants de l'estació d'esquí. Mira que tenim terreny verd al voltant nostre i la única zona coberta per grava i petits relleus de gespa és l'àrea d'acampada. Tot plegat, una mica llastimós.

zona d'acampada a Núria
Després de sopar a la fresca, una vegada el foll aconsegueix posar ordre entre les files de "pollets", podem adormir-nos i descansar fins a quarts de 7 del matí, quan el sol comença a treure el nas per darrera l'alberg.
Diumenge, després d'esmorzar i plegar les tendes, reunim tota la canalla i comencem la pujada al Puigmal. Són quarts de nou i entrem a la coma de l'embut, amb compte que cap integrant infantil de l'expedició caigui per algun dels forats que l'aigua ha anat gratant a la roca calcària. Normalment, a l'hivern són tots colgats de neu i no representen cap problema per pujar amb els esquís.

després de superar la Coma de l'Embut
A bon pas anem superant desnivell fins assolir l'antic pluviòmetre, on fem una parada tècnica. Només ens manca el darrer tram, força costerut. És necessari un xic de "coaching" per a transmetre optimisme i poder superar els darrers 300m de desnivell. Pausadament, superem aquest obstacle i ja tenim davant nostre el cim del Puigmal i, com no podia ser d'altra manera, la ventolera sempre present en aquest indret.

tota la colla al Puigmal
Fotografia de rigor i descens, amb algun tram delicat, per l'aresta sud que ens retorna fins a Fontalba.
Gran feina de la canalla, amb 1000m de desnivell superats. Segurament, el proper objectiu serà algun cim de major dificultat tècnica. Pedraforca ??   

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada

podeu escriure aquí els vostres comentaris.