dimarts, 16 de juny del 2015

Volta al Capcir en BTT

sortida de la fortalesa de Mont Lluis
Feia forces setmanes que el company Manel Garcia, intrèpid viatger que s'ha recorregut mig planeta, i part de l'altre, va proposar una sortida col·lectiva per a un recorregut de 2 dies, a cavall entre la Cerdanya i el Capcir. Finalment, ens trobem 9 persones a les 9 del matí a l'estació de tren de Puigcerdà, on iniciem el nostre recorregut.
El matí arrenca calorós i encarem, ja d'entrada, els gairebé 1000m de desnivell que, passant per Llívia i Targasona, ens situen sobre els prats que envolten el Pic dels Moros, des d'on gaudim d'una excel·lent panoràmica de tota la Cerdanya. 


pujada cap a Targasona
tram de forta pendent
Ja hem cremat l'esmorzar! per pistes molt rodadores i desnivells més benignes assolim la zona d'esquí de Font Romeu i encarem descens fins a creuar la carretera de l'estany de la Bullosa. 


deixem enrera les pistes de Font Romeu
ens dirigim cap a la carretera d'accés de les Bulloses
Prenem un sender un xic incòmode, però ràpidament assolim una altra pista ample que, en constant pujada, ens condueix a uns prats on hi ha el refugi abric Bernardi. Baixada fins l'estació d'esquí dels Angles, on alguns companys decideixen prendre la carretera fins a Matamala i finalitzar el seu recorregut. La resta remuntem les fortes rampes de les urbanitzacions d'aquest "resort" hivernal fins arribar al bonic estany de Vallserra, on reposem un xic les forces per a encarar els 25km que ens manquen. 

estany de Vallserra
Amb algunes gotes de pluja que amenacen ruixats, reprenem la marxa fins a Formigueres, on ens retrobem amb en Miquel, que ens indica el forn de pa on és imperdonable no provar alguna de les "delicatessen" que hi ofereixen. 


omplint el "dipòsit"
Ara sí que tornem a tenir el dipòsit en condicions i posem rumb a Puigbalador, on hi creuem l'embassament per la part superior de la presa i rodem còmodament fins a Ral, on tocarà fer front al darrer desnivell de la jornada.


accés a l'embassament de Puigbalador
s'ha de creuar la presa i ciclar per la ribera oposada 
pista d'entrada a Ral
Per un sender un xic tècnic abandonem la zona boscosa i accedim sense dificultats a Matamala on hi passarem la nit en una gité-d'etape. 
L'endemà, a les 7:00h ja toquen diana per a començar la jornada dominical. Tram de pujada per la carretera del Coll de la Creu, que abandonem per remuntar, per pista ampla, fins el Coll Censà. Entre rapídíssims descens i algun tram un xic trencacames creuem els bonics poblets de Ralleu i Aiguatèbia. 


vistes de la Portella d'Orlu, pujant a Coll de la Creu
entrada a Aiguatèbia
A partir del km 30 sí que haurem de tirar de cames, ja que ens esperen uns 8 km de constant pujada per pista en molt bones condicions i un ambient sensacional. Amb la ronyonada prou massegada assolim el Coll de Llosa i, per carretera fem el descens fins a l'emmurallat recinte de Mont Lluis, on hi fem un descans i reposem forces. 

pujada al Coll de la Llosa
En aquest punt, alguns de nosaltres decidim que, segurament, seguirem el recorregut fins a Llo i en aquest poble encararem directe fins a Puigcerdà, obviant el darrer ascens fins el Pla de la Creu. Reprenem la marxa i a l'entrada del poble d'Eina, preveient la tormenta que se'ns aproxima , decidim tirar pel dret i prendre la carretera fins el poble de Llo i, posteriorment, fins a Puigcerdà. A l'alçada de Sallagosa comença a ploure, però a bon ritme rodador arribem al punt d'inici de la ruta havent salvat un gran ruixat.

Llo, a punt de descarregar.
La volta al Capcir és un circuit molt rodador que travessa escenaris de gran vellesa. La duresa del recorregut (uns 180 km, i uns 4500m de desnivell) es veu recompensada amb escreix per la possibilitat de gaudir d'excel·lents paissatges d'alta muntanya.       

1 comentari:

  1. Bona feina David.
    Un altre any serà. Debíeu arrasar a la pastisseria, no? Si xaleu...
    A veure si la propera ho podem combinar.
    See you soon!!!

    ResponElimina

podeu escriure aquí els vostres comentaris.