dilluns, 20 de juliol del 2015

Tour 2015: colls per l'Ariege-Couserans.

Vive le Tour !!
Quatre paraules per a comentar un parell de dies per la zona de l'Ariege-Couserans. Amb l'excusa del pas del Tour, en Roger s'anima a acompanyar-me a veure els corredors i, de pas, gaudir d'aquest territori farcit de colls de muntanya. Realment, un territori que es fa estimar pels que ens agrada patir sobre la bicicleta.
Dimecres nit arribem a Aulus-les Bains. Per dijous en Roger proposa un recorregut força entretingut per a combinar el pas del Tour i un bon circuit de colls de muntanya. Sortim d'Aulus i, per terreny molt favorable arribem a Oust i Seix. Ja podem veure com es prepara la Gendarmerie per a prendre el control de les carreteres per on circularà la cursa. Són quarts de nou i comencem la pujada al primer coll del dia: la Core. Rampes constants entre el 7% i el 8% que es deixen anar fent amb tranquil·litat. La llàstima és la punxada que pateixo a 2km del coll, que no em permet acabar la pujada de manera continuada.

perfil del Col de la Core
I
Col de la Core
Ràpida i un xic perillosa baixada entre tota la caravana de gent que, des de la nit anterior, estan esperant el pas dels professionals. Arribem a Castillon-en-Couserans, on fem un cafè i continuem fins a Luzenac, on comencem la pujada als 2 colls que ens manquen. Carretera estreta, asfalt amb grava i el sol que apreta de valent. Sense una duresa excessiva, sí que ens trobem alguna rampa important i el cansament dels 70km que ja portem a sobre. Superem el Col du Portet i curta baixada fins a l'encreuament al llogarret d'Alos, on comencem, novament una forta pujada. Reposem aigua a Alos i acabem els darrers 4km de forta pujada fins el Col de Catchaudégue.

Alos
Col du Catchaudégue
Descens fins a Sentenac d'Oust, on podem esquivar un primer control de la Gendarmerie, però en ple descens fins a Seix, una patrulla femenina ens obliga a parar i a esperar el pas de tota la caravana i la cursa del Tour. Amb un xic de recança, però contents del recorregut que hem pogut gaudir, esperarem el pas dels corredors abans de tornar a pujar a la bicicleta. 

Tour 2015 (baixant Col de la Core)
Una vegada reobren el trànsit, prenem les montures i retornem a Aulus-les-Bains desfent el recorregut de l'anada. Arribem a temps per veure la resta de l'etapa en un bar on, a part de degustar l'excel·lent entrepà de formatge, gaudim, entre la parròquia de francòfons, la gran victòria del "Purito" a Plateau de Beille.
Ens desplacem a Massat i divendres realitzem un recorregut circular amb ascens a l'extraordinari Col de Lers (molt recomanable), baixada fins a Tarascon-sur-Ariege i retorn per Col de Port.

 
i
Perfil Col de Lers

Perfil Col de Port

Abans de plegar, però, en Roger suggereix prendre la carretera fins a Biert i fer la pujada al Col de Serraillé. Pico l'ham i em trobo una d'aquelles ascensions curtes però amb trams de forta pendent. Els 80km que ja portem, els 2 colls de primera i el sol que cau a les 14h, em fan plegar a 500m del coll. Retornem directament a Massat per una carretera estreta i posem punt i final a la nostra pedalada pels colls del Couserans.



1 comentari:

  1. Zona espectacular per pedalar sobre la bici de carretera i una companyia de 10, amb un tracte exquisit. El porc rostit de la fira artesanal, a l'alçada del bonic port de Lers.
    Bona piulada!!! Fins aviat.

    ResponElimina

podeu escriure aquí els vostres comentaris.