diumenge, 27 d’abril del 2014

Alta Ruta 2: Cabane du Trient - Cabane du Montfort.

Cabane du Montfort
Malgrat considerar-se de transició, durant la segona etapa podem gaudir d'una interessant pujada al Col des Ecandies i d'un magnífic descens al llarg de tota la Val d'Arpette. La resta de la jornada es dedica a creuar la vall amb diferents mitjans de transport.
Després d'empaquetar la motxilla a la Cabane du Trient, realitzem un curt, però vertical descens, envoltats pels sèracs del Glacier du Trient.

descens per el Glacier du Trient
Ens situem en l'horitzontal de la base del Col des Ecandies i realitzem un curt flanqueig fins a l'entrada de la canal, on hem de retirar esquís i calçar grampons per a superar la única pujada de la jornada.
 
Col des Ecandies
Després de gaudir d'un exercici d'habilitat en autodetenció per part d'en PepM, que va relliscar mentre mirava de treure's les fustes, superem la dreta canal sense massa dificultats. Tot i la presència d'un cordino, resulta més còmode recolçar-se sobre el propi piolet i progressar per la part central de la canal.
 
 
pujant el Col des Ecandies
Superada aquesta dificultat, podem gaudir d'un excel·lent descens per tota la Val d'Arpette, amb bona qualitat de neu, fins arribar a la petita estació d'esquí de Champex.

Val d'Arpette (al fons, Col des Ecandies)
Malauradament, fa 20' que ha passat el bus que ens facilitarà la baixada fins a Orsieres. Hem d'esperar-nos més de 2h per a poder pujar en el següent. Fem el descens motoritzat fins a l'estació de ferrocarril d'Orsieres, on un primer tren ens baixarà fins a Sembrancher i un segon ens pujarà fins a La Châble, situat just a sota el turístic poble de Verbier.

trasllat ferroviari fins a Le Châble
En aquest punt pujem a un telecabina que ens remonta fins als dominis esquiables de les 4 Valls. Concretament, fins la cota de 3000m, on aprofitem una de les pistes per a fer el descens fins a la Cabane du Montfort, a 2457m. Aprofitem la baixada per a observar el primer coll que haurem de superar el dia següent, el Col de la  Chaux.

Cabane du Montfort. Al fons, Col du la Chaux
Ha resultat una etapa un xic feixuga, a conseqüència dels múltiples mètodes de transport que hem agut d'utilitzar per a creuar tota la vall. En qualsevol cas, ens quedem amb la bonica pujada al Col des Ecandies i l'extraordinària baixada per la Val d'Arpette. 

posta de sol sobre part de l'escenari recorregut
Desnivell acumulat: 50m.        


Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada

podeu escriure aquí els vostres comentaris.