dimarts, 17 de gener del 2012

1 x 2 = ferrades a Mont Rebei

Ermita de la Pertusa
No, no; no es tracta de cap "quiniela" ni cap operació matemàtica. Vull dir, que en 1 dia en Manel i jo hem pogut gaudir de 2 excel·lents vies ferrades a la zona del congost de Mont Rebei.
Arribem de nit i enmig d'una espessa boira a l'aparcament de l'ermita de la Pertusa, on passem la nit dins la furgoneta. A primera hora del matí ens aixequem envoltats encara de boira gebradora i amb temperatures inferiors a 0ºC.
vegetació gebrada
Després de fer un té ben calent, carreguem tot l'equip i ens dirigim cap a l'inici de la ferrada Urquiza-Olmo (20'). La zona és absolutament ombrívola i el camí està farcit de gebra. Les primeres parets de la via estan colgades de glaç i hem de superar els primers desnivells evitant les gèlides cadenes.
glaç a les parets de la ferrada
Ens trobem davant la primera cascada: la Sílvia, amb graons força espaiats que forcen a buscar la presa entre la roca.
Cascada Sílvia
Continuem pel fons del barrranc i, posteriorment, per la feixa del ciclista fins arribar a la segona cascada: la Federica. Els graons són amples, de plàstic massís. La tònica segueix essent la mateixa: buscar el moviment més adequat per a superar cada pas.
Cascada Federica
Superada aquesta segona dificultat, la via s'encaixa entre 2 parets. S'ha de fer un petit flanqueig sobre la paret frontal i acabar de superar el desnivell mitjançant el mateix tipus de graons.




Per un corriol finalitzem la via sobre la cascada Federica, tot i que és possible recòrrer tot el barranc fins a la seva capçalera on hi trobem l'últim sector de la ferrada i la via "Feliz Navidad" de dificultat més que evident (si podeu, amplieu la fotografia i podreu apreciar la dificultat de la via, on la majoria de preses no són graons, sinó petits puntals metàlics i amb un sistema de pènduls sota el sostre de la part superior).
Via "Feliz Navidad"
Renunciem a fer el darrer sector de la Urquiza-Olmo (inici força selectiu) i preferim retornar a les cascades i iniciar els 3 "rappels" de baixada.
Darrer sector de la ferrada Urquiza-Olmo
En Manel m'ensinistra en el maneig del "shunt" i en la tècnica de remuntar cordes, tècniques que, més d'una vegada, m'han pogut ser necessàries i no dominava suficientment.
Rappel
Retornem a la furgoneta i recarreguem forces. Després de fer un mos prenem el camí que, en forta baixada, ens condueix als peus de l'embassament, on iniciem la ferrada Teletubbies.

Via ferrada Teletubbies
Aquesta via progresa, de manera força senzilla, per una petita aresta paral·lela a la paret principal de la Pertusa, on podem veure la impressionant ferrada Cast-Urquiza-Olmo.
Via Cast_Urquiza_Olmo
Finalitzem la via i l'enllacem amb la Olmo-Soler que ens condueix fins l'ermita de la Pertusa, situada al capdamunt de l'esperó. Impressionants vistes sobre el congost de Mont Rebei i l'embassament de Canelles.
Enfilem el camí de retorn a l'aparcament i finalitzem el dissabte prenent un tè ben calentó que ens escalfa el cos i l'ànima !! Aquesta zona és d'extraordinària bellesa i paga molt la pena fer-hi una, o més, visites !!

Congost Mont Rebei

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada

podeu escriure aquí els vostres comentaris.