diumenge, 28 d’abril de 2019

Silvretta, una altra perla alpina (II)

Vall de Jamtal
Amb el neguit de saber quines condicions trobarem l'endemà de la terrible etapa inicial, prenem el copiós esmorzar que ens ofereixen al refugi (barra lliure de formatge en barra i taula d'embotits!!) i carreguem els "tracks" per a poder guiar-nos cap el nostre objectiu: el cim de l'Augstenberg.

rwfugi JamtalHutte
D'inici, però, seguim les traces de la gran majoria d'alpinistes que remunten la glacera de Jamtalferner. Ens adonem que estem força allunyats del "track" i remuntem fins a un esperó que ens ofereix una clara visió del recorregut que hauríem de prendre. Observem, però, diferents purgues que han caigut sobre la vall de pujada a la glacera Chalausferner, i l'absència d'altres alpinistes, generen la possibilitat de canviar d'objectiu. Finalment, orientarem els nostres esforços cap el Hintere JamSpitze, el cim que hauríem de pujar l'endemà.
remuntant la Glacera Jamtalferner (foto: E. Villares)
Acabem de remuntar sense gaires problemes la glacera que ens condueix a un ampli coll (JamJoch) i a la nostra esquerra localitzem la darrera pala d'accés al cim: dreta i pendent, però esquiable fins gairebé el cim.

darrers metres d'accés al JamJoch
Sense complicacions assolim el primer cim de la nostra travessa: Hintere JamSpitze (3153m).

Hintere JamSpitze (foto: E. Villares)
Hintere JamSpitze. Al fons, el Piz Buin (foto: Xavi Gil)
El descens del cim és excepcional. Trobem la millor neu de tota la travessa, una pols de somni !! Grandíssima esquiada fins el refugi Jamtalhutte, on tornarem a passar-hi la nit.

descens de somni! (foto: X. Gil)
I ens trobem la grata sorpresa de trobar-nos una sopa calenta que entrarà de meravella. La veritat és que l'allotjament en aquest refugi és tot un luxe!
Adjunto "track" del recorregut (corregit, ascens directe al cim): https://ca.wikiloc.com/rutes-esqui-de-muntanya/silvretta-02-35548962


    

Cap comentari:

Publica un comentari

podeu escriure aquí els vostres comentaris.