dijous, 7 de març de 2019

Volta al Thoumasset

Port de Banyell (al fons, el Thoumasset)
Seguim amb l'agònica presència d'un anticicló que bloqueja qualsevol opció de neu. De fet, un company andorrà ens comenta que no cau una volva de neu des del 2 de febrer....😢. Neu justa, però sortim del cotxe amb esquís als peus i encarem la Vall de Rialb. Superem el refugi de Rialb i sobre una elevació a la dreta del torrent, prenem l'ampla pala que dóna accés al Port de Siguer.

Pujant el Port de Siguer. Al fons, el Font Blanca
Des d'aquest punt, flanqueig direcció SE i curt descens fins l'Estany Blau, on tornem a posar pells per pujar a un petit coll que ens situa a la mateixa aresta del Thoumasset.


primer descens de la jornada (fotos: Xavi Gil)
En aquest punt hem de treure esquís i carregar-los a l'esquena per a remuntar l'aresta, però un vent molt fort i incòmode dificulta la progressió i optem per perdre un xic de nivell i retornar a l'espatlla que dóna accés a la canal NE. La canal és dreta i fem un petit tastet de la neu per a decidir-nos si baixar-la esquiant o calçar-nos grampons. Prenem la primera opció i amb força compte fem el descens fins a una segona canal, que es decanta a la nostra dreta fins a un petit estany.

Canal de descens del Thoumasset
A partir d'aquest punt encarem la pujada a un discret coll sota l'aresta SE del Thoumasset. Atenció si hi ha acumulació de neu, la pujada és dreta i propensa als allaus.

Arribem al coll. Al fons, el Thoumasset
Davant d'aquest coll s'obre la part superior de la Vall de Solanet, amb l'estany al vell mig. La pujada final al Port de Banyell és força ràpida i només ens quedarà fer el darrer descens per neu dura fins a la borda de Rialb i en 15' ja haurem retornat al cotxe

descens del Port de Banyell
(desnivell: 1350m i 6h de recorregut).    

Cap comentari:

Publica un comentari

podeu escriure aquí els vostres comentaris.