dijous, 23 de febrer de 2017

Circular Gerber-Bassiero-Cabanes

Bassiero
Volem engolir la quantitat de neu caiguda al Pirineu i gaudir al màxim amb les nostres fustes. Cap de setmana d'alta pallaresa, això sí, evitant les previsibles aglomeracions de la Vall d'Aran.
Passem la nit a l'aparcament del refugi del Gerdar. Tancat (obert tot l'any, però ja s'entén, abundant neu a la vessant sud de la Bonaigua i excel·lent previsió meteorològica. Què s'ha de fer? doncs tancar el cap de setmana ????). Amb un segon cotxe pugem a l'aparcament de la Peülla on trobem l'insaciable amb major semblança al cantant del grup R.E.M. Iniciem llarg flanqueig amb molt bones condicions de neu (creuem alguna purga) fins a l'entrada de la Vall de Gerber.

entrada a la Vall de Gerber
Remuntem tota la vall i superem el refugi Mataró, encarant-nos cap a la canal que ens situarà a la Collada de Bassiero.

Creuant l'Estany de Gerber
Refugi Mataró
Trobem neu dura a la base de la canal i ens posem les ganivetes per encarar la pujada. Cada volta maria és més forçada, car la pendent de la canal va augmentant fins a forçar-nos, a poca alçada per a superar-la, a canviar esquís per grampons.

Encarem la canal. Els darrers metres, amb grampons
Sortida de la canal
De la Collada al cim, un passeig (2894m).

Cim del Bassiero
Fantàstiques vistes de la Vall d'Aran, de tot el Parc Nacional de St. Maurici i Aigüestortes i la resta de Pirineu català. I encara millors condicions de neu per gaudir d'un magnífic descens. Neu pols fins a l'entrada de l'Estany Negre de Cabanes, on comencem a trobar neu transformada i més pesada. Un xic de drama a l'hora de superar la sortida de l'estany (la clàssica Costa-Lluch recomana anar a buscar la pala de l'esquerra del torrent, però potser és millor superar uns primers passos incòmodes per la dreta i baixar per les pales més franques de la vessant oriental). Deixem enrere el bosc de bedolls i entrem dins el dens abetar fins a la sortida a la pista del refugi del Gerdar.

1 comentari:

  1. Bona feina David i bona troballa amb la similitut de lo Menut amb Michael Stipe. Per cert, bon grup de música.
    Fins aviat mestre!!!

    ResponElimina

podeu escriure aquí els vostres comentaris.