dilluns, 19 de desembre del 2016

Pic de Filià - Tuc de Moró - Cap de Raspes Roies

Remuntant la Vall de Manyanet
Aprofitem el cap de setmana d'esquí a Boí-Taüll a proposta del Centre Excursionista de Badalona, per endinsar-nos a la Vall de Manyanet i realitzar una interessant circular que ens permetrà assolir un bon grapat de cims. Guanyem amb telesella el coll que davalla del Cap de Raspes Roies i realitzem una ràpida baixada fins el fons de vall. Neu endurida i crosta a cotes altes i transformada a mesura que perdem alçada. Compte amb els nombrosos "taurons" que van apareixent. La neu és justeta i dificulta el creuament dels nombrosos torrents que desaigüen al Riu Manyanet. Posem pells per remuntar tota la vall fins assolir el Port de Cabeçades. Seguim l'aresta fins el cim del Pic de Filià o Tossal de Paiasso (2772m; alguns trams amb neu dura i algun flanqueig exposat).

Pic de Filià
Davallem per l'evident aresta O fins al torrent, on tornem a posar pells (condicions de neu molt variable, però en general neu dura i algun sector de crosta). Remuntem directe fins assolir l'ample aresta del Tuc de Moró i el mateix cim (2739m).
Tuc de Moró. Al fons, el Pic de Filià.
Descens fins la Passada de Moró (neu pols) i darrera pujada fins el cim del Cap de Raspes Roies (2753m). El darrer descens el realitzem per les pistes d'esquí.
Fem la sortida el Pep Montes i el David.

1 comentari:

podeu escriure aquí els vostres comentaris.