dimecres, 10 d’agost del 2016

Perú2016: Laguna Churup

Laguna Churup
Encetem el període de vacances estivals. Enguany he tingut la possibilitat d'unir-me a un molt atractiu projecte de creuar el bassal atlàntic i poder descobrir part del territori peruà. Malgrat l'evident pressió turística, la Cordillera Blanca i els seus voltants encara mantenen aquella essència d'espai feréstec que tant ens atrau a alguns.
Per mirar de minimitzar els efectes de l'alçada sobre els nostres organismes, iniciem la nostra activitat amb un recorregut a la Laguna Churup, molt a prop de Huaraz, el nostre camp base.
Un taxi en puja fins el final de la pista, un xic més amunt de Pitec, un llogarret amb petites cases mal ordenades (3900m).

preparats per iniciar el recorregut
Després de pagar l'accés, ens limitem a seguir el recorregut de pujada (molt dret) sobre una antiga morrena.

Pujant a la Laguna Churup
Ens trobem a més de 4000m i l'alçada es fa notar: un xic de mal de cap,  malestar abdominal i rendiment físic força limitat. Hem d'adaptar la velocitat d'ascensió a les condicions del medi. El darrer sector de la pujada és una canal equipada amb passamans que faciliten la progressió.

Encara hem de superar el darrer tram 
Sector equipat
Arribem a la Laguna Churup (4450m) i podem gaudir dels primers "nevados" i de les cristal·lines aigües d'aquests estanys.

Laguna i Nevado Churup
Retornem al punt de partida i esperem el Gilberto, el mateix taxista que ens ha pujat i que s'ha ofert a venir-nos a buscar. Merescut descans a Casa Zarela.   

1 comentari:

  1. Esperant el següent capitol....................
    Gràcies per compartir.
    Elisenda

    ResponElimina

podeu escriure aquí els vostres comentaris.