dimarts, 16 d’agost del 2016

Perú2016: Laguna 69.

Laguna 69 (foto: Eva Reverter)
Després de la Laguna Churup, el següent pas per assolir una bona aclimatació a l'alçada és la pujada a la Laguna 69 (tot plegat, exempt de qualsevol connotació eròtica....). Un xic més exigent que l'activitat del dia anterior, ens trobem amb un recorregut que ens situarà per sobre els 4500m d'alçada.

recorregut de pujada a la Laguna 69
El punt d'inici està situat en una ampla esplanada que comparteix l'accés al refugi Perú, una de les vies d'ascens al cim del Pisco. Per accedir a la Laguna 69 s'han de creuar un parell de llargues planes comunicades per fortes pujades que les comunica. Especialment exigent la darrera, que supera més de 300m de desnivell a una alçada superior als 4200m, i que dóna accés a l'estany.

Laguna 69 (al fons, Chacraraju)
La Laguna 69 es troba just per sota el Chacraraju (6108m) i forma part de la seva cubeta glaciar. Realment es tracta d'un gran espectacle de llum, en el que es combinen el blau turquesa de l'aigua amb el blanc del glaç i el gris del material morrènic de l'entorn.

Laguna 69
Es retorna pel mateix camí, poden gaudir d'una de les millors panoràmiques sobre el cim més alt del Perú, el Huascarán (6768m).

tornada de la Laguna 69 (al fons, Huascarán)
 
Huascarán (6768m)

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada

podeu escriure aquí els vostres comentaris.