diumenge, 7 de febrer del 2016

Circular Andorra-Ariege

Pujant la Portella de Siscaró
Tenim bona previsió de meteo de cara a dissabte i decidim repetir una circular que, 2 anys enrere va acabar com el Rosari de l'Aurora: descens nocturn del darrer coll. Vall d'Incles-Coll de l'Alba-Portella de Siscar-Portella de Siscaró-Vall d'Incles.
Iniciem el recorregut una mica més enllà d'1 km i mig de l'entrada de la Vall d'Incles. Compte!! a la nit s'hi fa glaç i trobem més d'un cotxe amb serioses dificultats per a maniobrar. 

Inici de la pujada als Estanys de Juclar
Remuntem la torrentera que condueix als Estanys de Juclar. La neu hi és escasa i s'ha de saber "navegar" entre grans blocs de roca. Molt de compte a l'hora de creuar algun pont glaçat !! 


El pas més delicat de tota la travessa !!
Superem l'embassament i creuem els Estanys de Juclar, per encarar el Coll de l'Alba. Deixem a la nostra esquerra la Collada de Juclar i ràpidament retirem pells i iniciem el descens. Neu crosta en males condicions fins l'Estany de l'Alba, des d'on continuem baixant fins passat l'Estany de Quart, superant petits ressalts que ens situen a l'entrada de l'Estany de Pedourrés. 

Estany de Quart
Tornem a enganxar pells per remuntar la Portella de Siscar, sota el pic del Nérassol. Segona baixada de la jornada, aquesta vegada amb la neu amb millors condicions, fins l'Estany del Siscar. Recuperem forces i sense entretenir-nos, encarem la darrera dificultat del dia, la Portella de Siscaró. Hem de superar el coll per la part més septentrional, car, la resta està dominada per una característica cornisa que en dificulta l'accés. Bon descens per les Basses i el refugi de Siscaró.

Refugi de Siscaró
Neu pols, un xic humida, que ens fa gaudir de valent del descens. Molt bona esquiada per l'interior del bosc que dóna accés al Pont de la Baladosa. Retorn a la furgoneta aprofitant la poca neu acumulada a la pista de la Vall d'Incles.
Desnivell: 1600m. Podeu trobar el recorregut a http://www.wikiloc.com/wikiloc/view.do?id=12183647 Jornada que enllacem amb l'activitat del Centre Excursionista de Badalona del dia següent. El Pic de Pedrons: http://www.cebadalona.org/. 

1 comentari:

  1. Me la vaig perdre aquesta. Hi aniré, de ben segur. Bona feina Davis.

    ResponElimina

podeu escriure aquí els vostres comentaris.