diumenge, 20 de desembre del 2015

Camporells-Serra de Mauri

Cim de la Muntanyeta.
Amb motiu de la 1era sortida de la temporada d'esquí de muntanya del CEBadalona, visitem la zona del Capcir. 
Concretament, quedem a les pistes d'esquí de Formigueres on adquirim un forfait d'una hora i realitzem 3 ó 4 baixades. Després d'esbravar-nos una mica, a l'alçada del telecadira de la Serra de Mauri, posem pells i guanyem alçada per la vessant de la Vall de Galba, fins a situar-nos a nivell de la part superior del remuntador. En aquest punt prenem un sender i anem flanquejant fins a situar-nos sobre la balconada de la vessant de Camporells. 

Entrem a  la vessant Camporells. Al fons, la Portella d'Orlu.
Fins ara neu continua, malgrat hem de baixar uns metres caminant i descens amb tendència a l'esquerra per neu un xic endurida, però que es deixa esquiar força bé. 

primer descens
Assolim els primers plans, on posem, pells i remuntem uns 200m de desnivell per guanyar un petit coll des d'on ja podem veure tota la zona d'estanys de Camporells. La neu hi és justeta, però encara és més o menys contínua fins el cim de la Muntanyeta (2436m), on ens dirigim. Darrers metres de desnivell caminant.


Petit i Gran Peric i Pic de la Portella Gran
Descens aprofitant les pales amb més innivació (neu transformada força bona) fins arribar al refugi de Camporells, on tornem a posar pells i remuntem la Serra de Dellà. La part més elevada de la carena està ventada i sense neu i hem de creuar el coll que dona accés al domini esquiable de Formigueres per tornar-nos a posar els esquís i fer la darrera baixada de la jornada per les pistes, per neu que encara trobem amb molt bon estat.

Cau la llum sobre la Serra de Mauri. Al fons, Serra de Madres.
Recorregut ben seleccionat pels companys Eduard i Carme. Surten uns 800m de desnivell i s'aprofita la poca quantitat de neu que trobem en aquests moments al Pirineu.       

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada

podeu escriure aquí els vostres comentaris.