dilluns, 26 de gener del 2015

escalant per Ecos: Esquivabolas i Juan Bala

Vía Juan Bala
El Pirineu és força sec i malgrat haver aprofitat el dissabte de manera molt digna (cim de Padrons i cimj de la Mina, circular molt recomanable i amb molt bona qualitat de neu), decidim fer un dia d'escalada a la zona d'Ecos, a Montserrat. El dia s'aixeca un xic ventós i el mestre Manel ens orienta a provar una primera via en zona més protegida del vent: la via Esquivabolas a la Cajoleta.
 
Els Ecos, des del Coll de l'Ajaguda
Són tres llargs. Els 2 primers força fàcils. El darrer ja és de més compromís, amb un pas de V que en Pito supera amb força elegància.
 
Via Esquivabolas
Baixem mitjançant un rappel de 15m i remuntem les llomades que, amb pendent molt pronunciada ens apropen a peu del Montgrós (molt de compte a la baixada perque el terreny és força trencat). El nostre objectiu és la via Juan Bala. En aquesta ocasió en Manel fa de primera a la primera tirada. S'ha de superar un tram de V (en alguna ressenya marquen V+).
 
Manel, a la primera tirada de la Juan Bala
En Pito obra la segona i jo la darrera. Els problemes apareixen a l'hora de localitzar la reunió amb cadena per a començar a preparar els rappels. El que sembla la reunió més pròpia de la via no està equipada amb cadena (2 parabolts blaus) i he de fer un flanqueig d'uns 10m (fàcil, però compte no caure perque la volada pot resultar de bandera). Montem un parell de tirades de rappel per abandonar la via i desfem el camí de pujada per a retornar al cotxe (molt de compte a les rampes de baixada del Montgrós, terreny dret i molt descompost).

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada

podeu escriure aquí els vostres comentaris.