dimecres, 24 de desembre del 2014

Vall de Boí

Tuc de Moró (al fons, el Tossal de Filià o Paiassos)
Inici de temporada d'esquí de muntanya a la Vall de Boí. En general, les condicions de neu al Pirineu són justes, molt justes. Ens trobem un inici de mantell de blanc continu sobre la cota dels 2200.
Dissabte, des de peu de pistes, remuntem fins el Coll de Llevata i per neu molt endurida fem el descens per la vessant sud-est.
 
Coll de Llevata
Toca remuntar la vall de Manyanet amb esquís a l'esquena, fins a situar-nos just a sota de les pales d'accés al pic de Paiassos, el nostre objectiu inicial.
Descens a la Vall de Manyanet
Finalment, però, davant el risc de trobar-nos neu molt endurida, decidim encarar la pujada al Tuc de Moró, amb neu transformada i més còmode a l'hora d'enllaçar les Z.
 
Tuc de Moró
Fem el descens fins a situar-nos a peu d'accés del Coll de Cabeçades que superem amb alguna dificultat per la cornisa formada i remuntem tota l'aresta fins a poder iniciar el descens cap el Coll de Rus.
 
Pujant el Coll de Cabeçades
Des d'aquí, baixada per tot el Barranc del Port de Rus, creuant la zona boscosa amb molt poca neu i esquís a l'esquena. El darrer tram és una pista que ens situa a la carretera de les pistes de Boí-Taüll on hem deixat un segon cotxe per a completar la ruta circular.
L'endemà decidim realitzar fer un petit recorregut per la mateixa zona de l'estació hivernal. Pujada directa des de l'aparcament fins el Cap de les Raspes Roies, superant algunes pendents amb neu força dura i el darrer ressalt amb esquís a l'esquena i grampons.


Pujant el Cap de Raspes Roies

Baixem a la Passada de Moró i descens fins els Estanyets de Llevata on ens decantem direcció S fins a l'entrada de la Coma dels Estanyets.

Descens cap els Estanyets de Llevata
Tornem a posar pells i remuntem altra vegada fins la carena, on accedeixen els remuntadors de Boí-Taüll. Descens final per pistes fins a l'aparcament.
Bon inici de temporada malgrat la limitada quantitat i qualitat de la neu. Esperem que nevi....     

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada

podeu escriure aquí els vostres comentaris.