diumenge, 15 d’abril de 2012

Ferrada Roc del Quer

Via ferrada Roc del Quer
curta estada a l'alberg de la Comella, a Andorra. No he carregat l'equip d'esquí de muntanya, sinó el material molt més lleuger de ferrades. D'entre més d'una dotzena d'opcions, triem la via de Roc del Quer, ja que el seu grau d'exposició i, sobretot, la llargària de la via, creiem que ens proporcionaran bones emocions. A més, tenim l'opció de cotxe que ens pot recollir en el mirador, situat al final de la via ferrada.
Aparquem el primer cotxe en un petit aparcament (capacitat 5 ó 6 cotxes) de la carretera del coll d'Ordino, uns 100m passat l'inici de la via ferrada. Ens equipem i ens situem a la base del Roc del Quer, a peu de la mateixa carretera.


Curiosament, s'ha de travessar un d'aquests sistemes de retenció de caiguda de pedres i anar progressant per trams de graons i cadenes i, alternativament, per petits corriols força drets, però equipats només amb el cable de vida.

inici via Roc del Quer
Aquesta ferrada no presenta excessives dificultats, tot i que un dels segments és molt vertical i exigeix un flanqueig no apte per cardíacs amb afeccions vertiginoses.


en Ramon a l'inici del sector més delicat
ferrada Roc del Quer
El factors que proporcionen més atractiu a la via són la seva llargària, les seves vistes sobre la parròquia i els cortals de Canillo i, especialment, la necessitat d'haver de cercar la millor presa sobre la roca de la mateixa paret. L'únic "però" de la via el posaria a la llunyania dels seguros del cable de vida en aquells passos més exposats.

sortida de la ferrada Roc del Quer
Interessant activitat que he pogut compartir amb el Ramon, l'amic de l'Albert, que ens havia d'acompanyar però que es va trencar el peroné la nit anterior (i no precisament realitzant cap tipus d'activitat esportiva....). A recuperar-se aviat company !!   

Cap comentari:

Publica un comentari

podeu escriure aquí els vostres comentaris.