diumenge, 26 de febrer del 2012

Pic de la Mina



Pic de la Mina
Entre l'Ariege i Andorra, sobre les pistes d'esquí de Porté-Puymorens, s'eleva el pic de la Mina (2683m). Amb la Maria i el Ferran, companys del Centre Excursionista de Badalona, decidim fer-hi una ascensió matinal. Prenem la furgoneta a quarts de 8 i unes 3h més tard, ens posem els esquís a l'aparcament del coll del Puymorens. El dia és fantàstic i l'estat de la neu sembla força acceptable.

Ascensió al pic de la Mina
Resseguim el llom sobre les pistes d'esquí fins a situar-nos sota una ampla canal. La superem i, posteriorment, després de realitzar un flanqueig i remuntar un centenar de metres de desnivell assolim el pla sota la piràmide final del cim. La remuntem fins a un petit pla, sota el cim, on deixem els esquís i finalitzem l'ascensió entre neu endurida i rocs.

Pic de la Mina
Gaudim de les interessant vistes sobre el pic de Padrons, la Cabaneta, el Roc Melé i el Coma d'or. Tots ells amb bones condicions d'innivació. 

Pic de Padrons
Bones condicions per al descens de la pala somital. Posteriorment, neu un xic pesada però que es deixa esquiar fins al mateix coll de Puymorens.
Si no canvien les condicions, però, la neu té data de caducitat. I jo no la situaia més enllà d'una setmana. A veure si canvia una mica el temps i torna a nevar una miqueta... 

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada

podeu escriure aquí els vostres comentaris.