dissabte, 3 de juny del 2017

Circular a la Serra d'Ensija

La Gallina Pelada
Sembla que pot ser una proposta interessant. Dins el calendari d'activitat de BTT del CEB, és una ruta circular que tinc ganes de poder realitzar. Com comença a ser costum, un grup de més de 12 persones, ens trobem al peu del Santuari de Queralt, en terres bergadanes, on ja comencen a tenir enllestida la "barreja" per a donar la benvinguda a la Patum !!
La primera jornada la catalogaré de "transició", ja que trobo que és excessiu la quantitat de recorregut que s'ha de fer empenyent la "montura".



per antigues explotacions mineres
Per antigues vies d'explotació minera, on ciclar és més difícil que extreure-hi carbó, remuntem fins l'abandonat poble de Peguera, on podem gaudir de magnífiques vistes sobre el massís dels Rasos de Peguera. Recuperem ciclabilitat fins a encarar la pujada als espadats que encerclen el poble de Vallcebre, on comencem a patir els primers atacs d'ira amb els pedals i el greix de plats i cadena. 

poble de Peguera
Efectivament són trams on, enlloc de muntar sobre la bicicleta l'hem d'arrossegar per senders molt pedregosos. Abans de finalitzar la totalitat del recorregut, alguns de nosaltres decidim posar punt i final a l'etapa i baixar fins el nostre allotjament, on podrem gaudir d'una cervesa ben fresca. Surten uns paupèrrims 32km i uns 1000m de desnivell.
Després de gaudir de les extraordinàries viandes que ens serveixen per sopar i esmorzar a la rectoria de Vallcebre, encarem amb expectació la segons etapa de retorn al punt de sortida. Per començar a escalfar les cuixes, encarem la pujada al Coll de Pradell. A destacar, els 2 darrers kilòmetres que posen en "ferms"! a tot el grup.

tram més dur de pujada al Coll de Pradell
Dels colls de carretera més durs de Catalunya. Per compensar, les sensacionals vistes sobre el massís del Pedraforca.

bona panoràmica del Pedraforca
Després d'un parell de kilòmetres de baixada, prenem una còmoda pista molt rodadora fins el Coll del Portet. Reposem forces sobre una magnífica catifa verda i sortim a "caçar" un corriol que ens condueix a una pista pedregosa i dreta de vertígen. Uns kilòmetres més enllà tornarem a ciclar sobre les nostres pròpies roderes, sota els Rasos de Peguera, on una part del grup decideix remuntar fins les antigues pistes d'esquí i tornar directament al punt d'inici. La resta realitzem una impressionant baixada fins a trobar-nos amb la carretera entre Berga i Sant Llorenç de Morunys. Rodem uns kilòmetres per asfalt i prenem a l'esquerra una pista que, a voltes asfaltada, a voltes sorrenca, ens conduïrà fins a l'emblemàtic pi de les tres branques.

Pi de les tres branques
Ara ja només resta aproximar-se a la carretera que baixa de Rasos de Peguera i realitzar un ràpid descens fins els cotxes. Excel·lent segons etapa que supera, amb escreix, la "pestosa" jornada inicial. Ens surten uns 48km i uns 1600m de desnivell.   

  

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada

podeu escriure aquí els vostres comentaris.