dimecres, 19 de febrer de 2014

Estada a l'Ariege

Esquí de muntanya a l'Ariege
Darrerament no tenim massa sort amb la meteorologia per a la pràctica de l'esquí de muntanya. Aquest darrer cap de setmana tenim una finestra de temps aceptable i plantejem una ruta circular entre l'Hospitalet-pres-l'Andorre, el refugi de Ruhle, el coll de Juclar, el coll de l'Alba i retorn al punt de sortida. Passem la nit en una gitê d'etape a l'Hospitalet-pres-l'Andorre, un llogarret trist, gris, fred i humit sota el Coll de Puymorens.

Hospitalet pres l'Andorre
A quarts de nou del matí, amb esquís als peus, remuntem les primeres pales nevades seguint els grans tubs d'aigua que devallen de la vall. Resseguim la llera del riu d'Arques fins l'estany de Pedourrés i enllacem, dirección NO amb l'estany de Quart (2250m).


remuntant cap a l'estany de Quart
Tres dels companys decideixen plegar. El dia és força ventós i, a voltes, el cel és força cobert i no genera gaire confiança a l'hora d'afrontar l'objectiu dissenyat inicialment. Iniciem forta pujada fins a situar-nos sota la portella de Ruhle (2574m), on tres de nosaltres decidim fer mitja volta i ens acomiadem d'en Pito i en Quim, que completaran la volta sencera. Retornem per la mateixa vall, intentant esquiar sobre una neu pèssima.
 
 
Tenim la intenció de pujar el cim del Nerassol, però quan arribem a la divisòria d'aigües, sobre l'estany de Pedourrés, observem que tota la carena que condueix cap el cim està totalment ventada i no hi ha gens de neu. Alternativent, decidim pujar el Tossal de Pedourrés. Entre alguns cops de vent molt forts, assolim el cim (2468m) i sense entretenir-nos massa iniciem la baixada, on trobem algún sector amb neu endurida força acceptable.
Retornem finalment a l'Hospitalet-pres-l'Andorre, on 5 minuts més tard que nosaltres, arriben els autèntics "cracks" de la sortida, que han aconseguit realizar tot el recorregut complet.
Entre 1300 i 1400m acumulats.   

Cap comentari:

Publica un comentari

podeu escriure aquí els vostres comentaris.