diumenge, 3 de novembre del 2013

Serra de Sant Amanç

Cim del Sant Amanç
Un dels atractius més bonics de la tardor és poder fer una mica de senderisme entre els boscos d'arbres caducifol·lis, fotografiar-ne la seva ampla gama cromàtica i gaudir dels camins plens de fullaraca seca.
En aquesta ocasió, el company Pito ens ofereix allotjament al llogarret d'El Baell, sobre Ribes de Freser. Així, una bona opció és poder realitzar un recorregut circular per la Serra de Sant Amanç. Per accedir-hi, prenem el cotxe fins el Coll de Jou i, després d'aparcar-lo, comencem a remuntar per un sender des del mateix coll (direcció SW). Accedim a l'aresta del massís, des d'on podem gaudir d'una magnífica vista sobre Campdevànol i Ripoll. Continuem per un sender (direcció E) fins el mateix cim de Sant Amanç. Fantàstica visió dels Rassos de Peguera, Pedaforca i el Cadí.

Iniciem el descens per un sender que neix en un petit pla, just per sota el cim, en forta pendent. Aquest camí ens condueix fins el Coll de Canyemars, molt a prop de Sant Julià de Saltor.

Coll de Canyemars
S'ha d'anar en compte en alguns trams del sender, ja que la pendent és important i el terreny una mica descompost.


Reposem forces i anem a buscar el camí que condueix al Collet del Vent. No tenim sort i hem de progressar pel mig del bosc, tirant d'orientació i avançant entre la brossa. Finalment, recuperem el sender que ens facilita l'accés el coll, on tenim la fortuna de trobar algun rovellonet.

Collet del Vent



Proseguim fins el proper Coll de La Tuta, on trobem la pista que ens retornarà al Coll de Jou.

cap al Coll de la Tuta.
Molt bon dia de tardor, un bosc un xic eixut i 5h de ruta circular força interessant.     

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada

podeu escriure aquí els vostres comentaris.