diumenge, 22 de setembre del 2013

Coll de Tentes-Refugi Bretxa de Roland

Refugi de la Bretxa de Roland
Aprofitant les nostres vacances per la regió d'Hautes Pyrenees, ens apropem a la bonica localitat de Gavarnie, on podrem gaudir d'una senzilla caminada fins a l'interior del circ, el punt on cau un dels salts d'aigua més alts del continent eurpoeu.

Circ de Gavarnie
Abans, però, totalment recomanable apropar-se a una de les formacions geològiques més impressionants del massís, la Bretxa de Roland.
El nostre punt de sortida és el Coll de Tentes. S'hi accedeix per la carretera que neix a la dreta a l'entrada del poble de Gavarnie. S'ha de tenir l'habilitat d'arribar-hi passades les 18h, per a estalviar-se el "peatge". Nosaltres varem passar la nit a la zona d'acampada d'autocaravanes i, a primera hora del matí, varem pujar fins el coll, on és obligatori deixar-hi el vehicle, ja que la pista fins al Coll de Boucharo és tancada (asfaltat aixecat i plena de voladures amb roques de gran tamany per a evitar qualsevol tipus de circulació amb vehicles).

Pista de Coll de Boucharo a Coll de Tentes
Des del Coll de Tentes caminem fins el Coll de Boucharo (20') i a partir d'aquí prenem el sender que condueix al refugi.

Remuntant el Coll de Boucharo
No trobem cap dificultat, excepte el punt en el que s'ha de creuar un salt d'aigua que prové del glaç de la base del Taillon.

A punt de crear el salt d'aigua
El pas està equipat amb passamans. Remuntem el desnivell que ens situarà a la terrassa d'accés al refugi.

ja tenim el refugi a tocar de ma
Cal parar atenció a petites acumulacions de glaç que cobreixen alguns trams del sender. Arribem al Refugi de la Bretxa de Roland (o de Serradets) envoltats de núvols que no ens deixen veure aquesta fantàstica formació geològica (1h 30').

Refugi de la Bretxa de Roland
Reposem forces i, afortundament, s'obren clarianes que ens permeten fotografiar la bretxa i tota la cresta que neix sobre ella, des del Casc al Marboré.

retorn pel mateix Coll de Boucharo
Tornem a la furgoneta pel mateix recorregut.        

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada

podeu escriure aquí els vostres comentaris.