dilluns, 11 de novembre del 2013

Serra del Catllaràs

foto de grup Sortides a la Muntanya pel Berguedà
Interessant sortida de senderisme de tardor. En aquesta ocasió m'afegeixo al grup de Sortides a la Muntanya al Berguedà, que han organitzat un bonic recorregut per la part més septentrional de la comarca. Iniciem el recorregut a La Pobla de Lillet i ens dirigim cap a l'ermita de Santa Maria de Lillet (seguim pistes i camins ben senyalitzats). Prenem un sender per pujar a les runes del Castell de Lillet, des d'on comencem a gaudir de les boniques vistes sobre la vall. Continuem caminant per trams de sender i pista fins arribar a l'abandonat Xalet del Catllaràs.
 
Xalet del Catllaràs
Seguim caminant en direcció al mirador del Roc de la Lluna, on hi accedim en 15'. Magnífica atalia des d'on es pot admirar el massís del Pedraforca, el Moixeró, el Puigllançada i el Puigmal. Llàstima de quatre núvols que segueixen fent-nos la guitza.
 
panorámica des del mirador del Roc de la Lluna
Després de fer un mos, continuem per una pista molt ampla, fins a una gran esplanada (Prat Gespedor), on trobem una font. En aquest punt abandonem la pista i resseguim un sender ben senyalitzat (cal travessar el prat per trobar-lo). Durant el descens cap al Santuari de Falgars trobem antigues explotacions mineres, situades enmig de densos boscos que ens ofereixen un magnífic espectacle paissatgístic i cromàtic.
 
Massís del Pedraforca
boscos de tardor al Catllaràs
Arribem al Santuari de Falgars, punt on ens aturem a dinar i fer un cafetó.
 
Santuari de Falgars
Visita al Santuari i descens de tornada fins al punt d'inici, el pont romànic de la Pobla de Lillet.
 
La Poble de Lillet
Molt bona sortida de senderisme i molt bona compañía del grup Sortides de Muntanya al Berguedà. Fins a la propera companys !!

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada

podeu escriure aquí els vostres comentaris.